2015 – Een jubileumjaar

2015 – Een jubileumjaar

Nog een paar uurtjes en het jaar 2015 zit erop! De afgelopen twee weken was de webwinkel dicht dus hadden we gedeeltelijk vrij. Transport Online ging gewoon door. We dachten dat er toch niet zoveel nieuws zou zijn zo die laatste weken, dat pakte anders uit.

Juist de afgelopen week gebeurde er van alles. Tussen al het nieuws door heb ik wat achterstallig vulwerk kunnen doen zodat we maandag weer beginnen met aangevulde voorraad.

Vanmiddag de badkamer eens een goeie beurt gegeven. Dat was ook alweer een behoorlijke tijd geleden moet ik tot mijn schaamte bekennen. Ben nog steeds op zoek naar een goede huishoudelijke hulp.

Toen ik klaar was en de schoon gewassen badkamerkleedjes uit de droger had gehaald was Boris er als de kippen bij, want, lekker warm!

Boris-01

Ik heb ook nog tussendoor twee kaarsjes gemaakt. Er zaten eerst bruine in die heb ik de afgelopen weken opgebrand en nu gevuld in mijn favo kleur turquoise. Blijft leuk hoor spulletjes zelf maken.

En dan is het avond en tikken de laatste uurtjes van 2015 langzaam weg…

Wat voor een jaar was het voor mij/ons? Hmm ik weet het eigenlijk niet. Het was geen overdreven goed jaar maar ook zeker geen slecht jaar. Wel was het een jubileumjaar. Transport Online bestond dit jaar 10 jaar en dat hebben we op allerlei manieren met de bezoekers gevierd. Allemaal leuke acties georganiseerd. Wat betreft Transport Online ook een absoluut bezoekersrecord weer, afgelopen jaar komen we uit op zo’n 2,8 miljoen unieke bezoekers. Toch weer een stijging van 400.000 bezoekers.

Ook YouWish doet het goed. Fikse omzet- en winststijging. Niks te klagen dus zou je denken. Nou eh…

Op het gebied van personeel zat het ons allesbehalve mee en dan druk ik het nog erg zachtjes uit…

In maart hebben we twee jongens gehad die niet geschikt bleken. In april kwam er een vrouwtje bij ons werken dat goed beviel. Ze heeft een paar maanden bij ons gewerkt naar onze volle tevredenheid. En toen, na de vakantie in augustus kwam ze niet meer terug… Ik vind het nog altijd jammer. Alle krachten die we daarna gehad hebben waren niet geschikt. De hoogste opleidingsniveaus maar schrijven konden ze niet. Ook de nieuwshonger blijkt bij velen niet aanwezig.

Als je dit soort werk doet moet je gewoon een beetje gek zijn. Als ik ’s avonds op de bank zit en ik lees of hoor dat er ergens iets aan de hand is dan gaat de adrenaline stromen en MOET ik gewoon nieuws plaatsen. Dan wil ik overal en nergens mijn informatie vandaan hebben. Dan ga ik zoeken, bellen en schrijven. Ik ben een echte ‘scoopjager’.

Zo kregen we afgelopen week een tip van iemand. Een goed gefundeerde tip. Het gaat over een transportbedrijf, waar ik de naam natuurlijk niet van ga noemen, maar die volgens een officieel document uitstel van betaling heeft aangevraagd. Er zit alleen een addertje onder het gras, dat document mag niet voor publicatie gebruikt worden, dat is vertrouwelijk aan iemand verzonden en ik zou problemen, kunnen, krijgen wanneer ik het zou openbaren. Dus dan zit er niets anders op dan van een officiële instantie, of de transportondernemer zelf de bevestiging los te krijgen dat het waar is.

Eerst de rechtbank gebeld, helaas, bedrijf kwam (nog) niet voor in het register. En informatie over aangevraagde surseance of faillissement mogen ze niet geven. Daar liep het spoor dus dood. Toen transportondernemer gebeld en die ontkende in alle toonaarden. Tja, dan houdt het gewoonweg, voor nu, op. Maar oei oei oei wat baal ik dan! Je hebt gewoon alle informatie, zwart op wit en je kunt er niks mee. Dan wordt mijn geduld wel danig op de proef gesteld hoor. Maar aan de andere kant is dit nu juist wat dit werk zo ongelooflijk leuk maakt. Die sensatie, die spanning.

Overigens vindt mijn wederhelft dat niet altijd even leuk. Die houdt niet zo van alle perikelen met advocaten etc. Die is niet altijd even blij als ik ‘op het randje’ loop.

Maar er was nog een jubileum te vieren: in augustus waren we 25 jaar getrouwd! Wat een tijd hè? 25 jaar, wie had dat gedacht? Niet zoveel denk ik. Het ging in die 25 jaar niet altijd over rozen maar ik ben er toch trots op dat we dit samen gedaan hebben.

En dan nu op naar 2016. Ik hoop dat het een mooi en vooral gezond jaar mag worden voor iedereen die me lief is!

Volg:
Esther van der Wal
Esther van der Wal

Find me on: Web | Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Houdt mij op de hoogte van reacties via e-mail. Je kunt je ook abonneren zonder reactie te plaatsen.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.