Dat was eens maar nooit meer

Dat was eens maar nooit meer

Meldde ik een paar weken geleden nog vol enthousiasme dat ik eindelijk toch hormonen mocht gaan gebruiken, inmiddels denk ik daar heel anders over.

Vorige week maandag was het eindelijk zover; ik mocht beginnen met de pil. Eindelijk, weken naar uitgekeken! Nog even paar dagen doorbijten had ik mezelf voorgenomen en dan voorlopig geen maandelijkse perikelen meer. Er was me geadviseerd vanwege mijn hevige klachten om de pil zeker de eerste drie maanden door te slikken om zo een beetje bij te komen. Dus geen maandelijkse periodes meer voorlopig, yes!

De eerste dag ging prima, geen nare bijwerkingen ofzo dus even paar dagen nog op mijn tanden bijten qua menstruatie en dan op naar een onbezorgde periode.

Dussssss niet.. De dagen erna voelde ik me elke dag een stukje zieker worden. Alle klachten die ik ervoor had die werden zeker drie keer zo erg. Daarnaast kwam ik ineens heel erg in gewicht aan, op zich niet erg met mijn gewicht maar hee dit ging wel heel erg snel ineens. Mijn gezicht was echt één en al puisten, op mijn voorhoofd, mijn neus, mijn wangen, mijn kin echt ongelooflijk. Ik zie er niet uit! Daarnaast kreeg ik steeds ergere hoofdpijn, niks hielp. Zaterdag was ik de wanhoop nabij. Ik hing wat lusteloos op de bank en was dood- en doodmoe. Niet vooruit te branden. Ook kreeg ik verhoging.Mijn menstruatie stopte niet meer en ik voelde me gewoon echt ziek.

Zaterdagavond rond een uur of elf vond mijn echtgenoot het genoeg geweest en heb ik de dokterswacht gebeld. Het advies: meteen stoppen. Maar ja die rommel zit toch in je lijf en is dus ook niet meteen uitgewerkt. Met als gevolg dat ik me nu nog altijd waardeloos voel en mijn lijf compleet maar dan ook compleet ontregeld is. Ik weet me van gekkigheid geen raad. Loopt de godganse dag te huilen en heb het ene moment het ijskoud en het andere moment heb ik opvliegers van hier tot Tokyo.

Woensdag heb ik een vervolgafspraak bij mijn huisarts en ik ben benieuwd hoelang dit gaat duren eer alles weer genormaliseerd is. Je zou toch denken dat dat na 6 dagen wel moet meevallen. Maar loop nu in elk geval al twee dagen te tobben na het stoppen.

Voor mij in elk geval eens maar nóóóóit meer. Ik ga het niet weer opnieuw proberen als me een ander merk of andere pil wordt aangeboden. Ik ben genezen. Ik zit die overgang vanaf nu wel uit!

Volg:
Esther van der Wal
Esther van der Wal

1971, vrouw, getrouwd, Boris, Banjer, De Westereen, Friesland, fotografie, journalistiek, schrijven, (online) winkelen, bloemen, roofvogels, thee, televisie, kaarsen, zeep, eigen baas, computers, websites, Transport Online, YouWish, Doelgroep Media

Find me on: Web | Instagram

Deel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Houdt mij op de hoogte van reacties via e-mail. Je kunt je ook abonneren zonder reactie te plaatsen.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.