Eenmaal…Andermaal…

Eenmaal…Andermaal…

Geloof het of niet maar na exact vijf dagen op Funda.nl is ons huis verkocht! Uiteraard nog onder voorbehoud van allerlei gebruikelijke zaken, maar toch!

Woensdag is een koppel komen kijken en deze waren erg enthousiast. Ik denk dat we zelfs een hele goede prijs hebben gekregen in deze tijd. Meer dan ik zelf had verwacht. Alleen nu breekt toch ook wel een beetje de stress uit hoor. Mijn hemel nooit geweten dat er zoveel bij komt kijken! Vorige keer, toen we ons huidige huis kochten, woonden we er al in. Het was namelijk eerst een huurhuis.

Nu ligt dat héél anders en daarbij komt nog dat we een bedrijf hebben dat natuurlijk door moet blijven draaien. Wat zeg ik? Meerdere bedrijven.

Er breken nu zes weken aan waarin de kopers tijd hebben hun financiering te regelen. Vervolgens, als dat geregeld is, kunnen wij aan de slag. Dán kunnen wij onze financiering rondbreien met de bank en zorgen dat we als de wiedeweerga ons nieuwe huis gaan laten passeren bij de notaris zodat we aan de slag kunnen in het nieuwe huis. Als alles meezit kunnen we voor een maand of twee een overbruggingskrediet krijgen. Dat geeft ons (en vooral mij) wel even wat lucht om één en ander zakelijk goed te regelen.

Omdat het toch een ander dorp is moet er een nieuw telefoonnummer komen, zowel zakelijk als privé. Daarnaast wil ik YouWish qua telefoonnummer scheiden van Transport Online. Dus er zal een soort van centrale moeten komen.

Er moet zeer zeker een werkende internetverbinding zijn op de dag van verhuizing. Mijn voorkeur gaat weer uit naar Kabel Noord. Ik ben daar zeer, zeer tevreden over. Weinig storingen.

Het huis moet opgeknapt worden, nieuwe trap moet er eigenlijk in, er moet een kamerdeur verplaatst worden, de keukenkastjes moeten vervangen worden, een nieuw raamkozijn en een aantal nieuwe thermopane ramen(huidige zijn lek). Daarnaast moet de schilder er doorheen. Het huis moet daarnaast zéker schoongemaakt worden.

We hebben ons voorgenomen in het nieuwe huis na al die jaren ook eens nieuwe meubels te kopen dus dat staat ook op de agenda.

Melancholiek

Maar er is ook een andere kant. We gaan hier niet weg omdat we het niet naar ons zin hebben of omdat het een nare buurt is. Nee, sterker nog, we hadden het hier al die jaren enorm naar ons zin. Dat maakt de verkoop en koop toch een tikkeltje lastig. Ik vind het best jammer dat we hier weggaan. Daarom was het eigenlijk best een rare dag vandaag. Elk ander mens zou waarschijnlijk een gat in de lucht springen als zijn huis zo snel verkocht was maar wij moesten toch wel even slikken hoor. Nu is het definitief. Geen Damwoudsters meer straks maar Westereenders! Gelukkig hebben we nog een paar weken om aan dat idee te wennen!

Zodra wij straks ons (voorlopig) koopcontract getekend hebben zal ik eens foto’s plaatsen van ons nieuwe stulpje. Heb me nu al zo lang moeten inhouden!

Nu ga ik me eens storten op een originele verhuiskaart!!

Volg:
Esther van der Wal
Esther van der Wal

Find me on: Web | Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Houdt mij op de hoogte van reacties via e-mail. Je kunt je ook abonneren zonder reactie te plaatsen.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.