Opa’s Kastje

Opa’s Kastje

Jaren geleden kreeg ik na het overlijden van mijn opa een ladekastje. Dat kastje had naast zijn bed gestaan toen hij ziek was. Onder andere zijn shag lag erin. Het ruikt nog steeds naar shag en ik vind nog steeds stukjes shag terug, zeker als je zoals nu het helemaal uit elkaar haalt, bijzonder.

Ik heb het toen we nog in Damwoude woonden al eens opgeknapt. Geschuurd, gelakt en zo heeft het een tijdje ook hier boven gestaan. Ik wil al een tijdje overstappen op zwarte meubels maar dat bewaren we voor het nieuwe huis, als dat ooit nog eens doorgaat tenminste.

Maar om alvast een beetje van die sfeer te proeven en omdat ik het zonde vond dat dat kastje maar ergens in een kamer weggemoffeld stond heb ik gisteren een blik zwarte verf gehaald en wat afbijtmiddel, schuurpapier en kwasten en ben aan de slag gegaan.

Vandaag de tweede laag aangebracht en de nieuwe knopjes en ik ben echt zo ongelooflijk blij met het eindresultaat. Dat je toch zo’n kastje weer zo chic kan maken. Ik heb het kastje wel weer boven moeten zetten omdat we vanwege de bezichtigingen niet alles door elkaar in de kamer kunnen zetten maar nu ik dit resultaat zie kan ik echt niet wachten om straks alles in het mooi mat zwart te gaan uitzoeken!

En het kastje past perfect bij mijn nieuwe zwarte fluwelen buste.

UPDATE – De volgende dag heb ik nog twee kaarsenglaasje gepimpt. Zelf de kaarsen gegoten en de hartjes met dezelfde verf zwart gemaakt. Nu is het echt af!

Volg:
Esther van der Wal
Esther van der Wal

Find me on: Web | Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Houdt mij op de hoogte van reacties via e-mail. Je kunt je ook abonneren zonder reactie te plaatsen.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.