Relaxed weekend met een zwart randje

Relaxed weekend met een zwart randje

Wat een heerlijk weekend was dit! Lekker uitgeslapen en niks moest van mezelf! Gewoon nog eventjes genieten van alle rust voordat alle drukte losbarst rond de verhuizing. Toch was het een mooi weekend met een zwart randje.

Ik had wel gehoopt op iets mooier, en vooral warmer, weer. Helaas viel het hier tegen qua zon en temperatuur. Ik heb me dan ook binnen vermaakt. Zaterdagochtend aan het werk geweest, niet omdat het moest maar gewoon omdat het kon. Even de rijverboden voor mei alvast allemaal ingevoerd. Dat scheelt straks weer extra werk.

Net voor de lunch ontving ik via de e-mail berichten dat een transportondernemer waar ik een dag eerder nog twee artikelen over had geschreven dezelfde middag zichzelf van het leven beroofd had. Dat komt wel even bij je binnen. De beide artikelen gingen over het faillissement van zijn transportbedrijf. Je vraagt je toch even af of jouw artikelen hem net dat zetje hebben gegeven.

Omdat ik dit bericht eerst natuurlijk goed moest natrekken en bevestigd moest krijgen eer ik kon publiceren heb ik aardig wat telefoontjes gepleegd. Uiteindelijk kreeg ik het bevestigd en heb ik een artikel geschreven. Met zelfdoding moet je in de media voorzichtig omgaan. Je noemt het niet zo expliciet. Maar in dit verhaal vond ik het toch ook wel weer belangrijk voor het complete verhaal. Vermoedelijk, want we kennen de man in kwestie natuurlijk niet, heeft het faillissement toch wel aan zijn dood bijgedragen.

Gelukkig kan ik mijn werk goed van me afzetten en na het plaatsen van het artikel ben ik wat anders gaan doen. Ik heb even de lade met post opgeruimd en alles weer in de daarvoor bestemde mappen gedaan. Daarna lekker een dvdtje opgezet en samen met hondlief op de bank gehangen.

Eind van de middag vond ik het tijd voor wat uiterlijke verwennerij. Mijn haren gekleurd en na het douchen lekker uitgebreid smeren! ’s Avonds lekker op de bank gehangen voor de tv.

Zondagochtend weer lekker uitgeslapen. Eerst ’s ochtends de boekhouding gedaan en na de lunch vanmiddag lekker samen wat programma’s gekeken die we opgenomen hadden: Familiediner, Ik Vertrek.

Vanmiddag eventjes de keuken schoongemaakt en de koelkast alvast ene grote beurt gegeven. De beider toiletten even gesopt en vloeren gedweild. Daarna onder het genot van een mok thee en een lekkere Friese Oranjekoek even mijn nagels gedaan. Alwéér een lekker tutmomentje dus!

Daarna lekker mijn Rozen schilderij van boven gehaald en even een uurtje geschilderd. Het licht is er weer prima voor nu.

Rozen-Schilderij

Nu nog eventjes wat nieuwe mallen toevoegen aan de winkel en dan lekker languit op de bank voor de tv weer. Lekker hoor zo kalm aan. Komen straks nog drukke tijden genoeg. Aanstaande woensdag naar Dokkum om het voorlopig koopcontract te tekenen. In elk geval van ons huidige huis en hopelijk ook meteen die van ons nieuwe huis.

Volg:
Esther van der Wal
Esther van der Wal

1971, vrouw, getrouwd, Boris, Banjer, De Westereen, Friesland, fotografie, journalistiek, schrijven, (online) winkelen, bloemen, roofvogels, thee, televisie, kaarsen, zeep, eigen baas, computers, websites, Transport Online, YouWish, Doelgroep Media

Find me on: Web | Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Houdt mij op de hoogte van reacties via e-mail. Je kunt je ook abonneren zonder reactie te plaatsen.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.