Storm Ciarán raasde over Nederland en onze achtertuin

Storm Ciarán raasde over Nederland en onze achtertuin

Donderdag 2 november raasde storm Ciarán over Nederland. Met als gevolg echt een superdrukke dag op de redactie. Snelwegen dicht, omgevallen bomen, gekantelde vrachtwagen(s), ongelukken etc.

’s Middags tijdens de theepauze waren we even buiten, de bomen stonden er zo mooi bij met dat rode blad en we konden nog wel wat foto’s voor onze stockphoto’s map gebruiken, wat herfstfoto’s.

Na een dag hard werken ’s avonds even snel de hondjes laten plassen en daarna eten. Ik ging expres een beetje tegen het huis aan staan om een beetje uit de regen en storm te staan. Niet wetende wat er ongeveer 15 minuten later op exact die plek zou gebeuren.

Normaal eten we altijd aan tafel maar de laatste tijd ook wat vaker even op de bank voor de televisie om de oorlog in Israël/Gaza te kunnen volgen. Dus daar zaten we na een dag hard werken… we hadden het net op toen er ineens een harde bons op de schuifpui achter ons te horen was. Instinctief sprong ik meteen op naar een andere plek in de kamer.

Mijn echtgenoot trok de gordijnen open en toen keken we tegen de kruin van een boom aan! De uitbouw was gelukkig nog heel. Hij was dus niet door het platdak gegaan. Wat hadden we geluk gehad! Wat als hij dwars door het dak was gekomen?! We zaten precies waar de boom was gevallen.

De boom lag ook precies op de plek waar ik nog geen kwartiertje daarvoor had gestaan en ’s middags had ik met fotograferen nog onder deze boom gezeten! Wat een raar idee is dat zeg.

We hebben meteen de kruin eruit gezaagd en wat takken eraf gezaagd zodat er niet meer schade kon ontstaan aan het raam. Want op dat moment stonden er nog altijd zeer zware windstoten. Op dat moment konden we in het donker niet echt goed zien wat de schade was.

Maar wonder boven wonder is het goed afgelopen. Een hoop rommel en op wat krassen op de pui en de ramen na weinig schade.

Wel ongelooflijk zonde van de boom…..maar gelukkig hebben we de foto’s nog!

Volg:
Esther van der Wal
Esther van der Wal

Find me on: Web | Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Houdt mij op de hoogte van reacties via e-mail. Je kunt je ook abonneren zonder reactie te plaatsen.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.