Traumaheli [+foto’s&video]

Traumaheli [+foto’s&video]

We hebben de anderhalf jaar dat we nu in Zwaagwesteinde wonen al meer meegemaakt dan in 25 jaar Damwoude! Vorige week vrijdag zagen we in het dorp een traumaheli landen, heel dichtbij ons. Vanwege ons werk waar we nogal eens foto’s van traumaheli’s gebruiken hebben we toen foto’s gemaakt maar er was wat lastig bij te komen en verkeerde lens erbij.

Vanmiddag stond ik boven de bedden op te maken en dacht: “Huh? Is dat nou wéér een traumaheli?” Omdat wij maar aan één kant van het huis ramen hebben boven heb ik heel snel de hor die er in het slaapkamerraam zit eruit getrokken en ‘om het hoekje’ gekeken en ja hoor al boven ons huis!

Ik met gevaar voor eigen leven als een idioot naar de andere kamer gerend, fototoestel gepakt, twee lenzen mee en als een idioot naar beneden gerend, tja traumaheli was in de buurt dus wat kon me gebeuren lol.

Beneden gekomen op pantoffels naar buiten gestoven en ik zie nog net achter de loods de heli zakken. In de straat zie ik langzaamaan steeds meer mensen zich verzamelen. Ik ben niet zo’n held bij dit soort akkefietjes maar ja hee alles voor de foto! Gelukkig zag ik dat mijn man vanuit de loods ook al naar buiten was gestoven en bij de naaste buren stond te kijken en direct zie ik dat slechts één huis verder de traumaheli in het gras staat.

Op mijn pantoffels ben ik overal doorheen gedenderd en heb foto’s kunnen maken die we kunnen gebruiken bij onze nieuwsberichten. Ook het opstijgen heb ik vanuit onze tuin prachtig op foto vast kunnen leggen. Zo dichtbij hoop ik hem overigens niet weer te zien. Wat is dat indrukwekkend zeg!

Inmiddels is ook bekend wat er gebeurd is. Er zijn twee versies, de ene is dat er iemand van het dak gevallen is, iets dat plausibel is omdat ze met het dak bezig zijn bij de buren, het tweede is dat er iemand met zijn hand in een zaagmachine terecht is gekomen. Eveneens plausibel omdat ze een houtzagerij hebben. [update: de versie van de val van het dak bleek uiteindelijk de juiste versie te zijn]

Toen ik terug op de zaak kwam had het personeel zoiets van huh? wat’s kebeurd? hahaha die had niks doorgehad…

Ik plaats ook nog even een filmpje eronder waarin je het geluid ook kan horen brrr kippenvel….

lifeliner-4-006

lifeliner-4-005

lifeliner-4-004

lifeliner-4-003

lifeliner-4-002

lifeliner-4-001

Volg:
Esther van der Wal
Esther van der Wal

Find me on: Web | Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Houdt mij op de hoogte van reacties via e-mail. Je kunt je ook abonneren zonder reactie te plaatsen.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.