Uw razende reporter ter plaatse

Uw razende reporter ter plaatse

Zondag 25 juli 2021. Terwijl ik in het dorp poolshoogte neem van de wateroverlast van afgelopen nacht hoor ik een heleboel sirenes. Werkelijk de ene na de andere. Omdat mijn nieuwsgierigheid werd gewekt toch even op mijn telefoon gekeken op P2000. Een vrachtwagen gekanteld bij Broeksterwoude. Wat??? Een vrachtwagen??? Als de gesmeerde bliksem op de fiets gesprongen en als een dolle naar huis gefietst.

Meteen F. gemobiliseerd om de auto te starten en hup in de auto!

“Ja maar je kunt er toch niet bijkomen. De weg is afgezet.”, was zijn reactie. Maar ik wilde kijken! Kom op zeg! Ik heb al 17 jaar een transport website. Ik plaats dagelijks ongevallen waarbij vrachtwagens zijn betrokken dit MOET ik gewoon een keer van dichtbij meemaken. Ik wist toen overigens al dat de chauffeur slechts lichtgewond was anders had ik zo niet gereageerd natuurlijk, maar dat terzijde.

Aangekomen op enkele honderden meters van het ongeval kwamen we inderdaad bij een politieblokkade. verdorie, en nu? Raampje open: “Agent, klopt het dat er een vrachtwagen is gekanteld? Ik wilde graag foto’s maken.”

Agent: “Dat klopt inderdaad. Heeft u een perskaart?”

Ik: “Eh nou nee… maar we zijn van Transport Online, een transportsite.” (toelichting, wij hebben een heleboel fotografen die ons foto’s aanleveren, een perskaart voor onszelf is daarom zonde van het geld)

Agent: “Dan mag u doorrijden.”

Ha! We mochten doorrijden! Ter plekke vond ik het vreemd. Ik zie ze bijna dagelijks voorbij komen die gekantelde vrachtwagens. Maar er zo bij zijn is toch écht heel anders. Het betrof een melkwagen en de geur van gelekte diesel (echt heul erg!) vermengde zich met de geur van, inmiddels door de warmte, zure gelekte melk.

Die geur ga ik niet snel vergeten. Onze kleding, alles rook ernaar.

De chauffeur was net uit zijn cabine gehaald en volgens de officier van dienst van de brandweer had hij waarschijnlijk een hersenschudding.

Volg:
Esther van der Wal
Esther van der Wal

1971, vrouw, getrouwd, Boris, Banjer, De Westereen, Friesland, fotografie, journalistiek, schrijven, (online) winkelen, bloemen, roofvogels, thee, televisie, kaarsen, zeep, eigen baas, computers, websites, Transport Online, YouWish, Doelgroep Media

Find me on: Web | Instagram

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Houdt mij op de hoogte van reacties via e-mail. Je kunt je ook abonneren zonder reactie te plaatsen.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.