Verdrietig

Wat een ongelooflijk nare berichten vullen het nieuws de afgelopen dagen. Echt de hele artikelen lezen doe ik eerlijk gezegd niet. Het is meer ‘koppen snellen’ momenteel. Toch, mede door mijn werk, word ik er meer dan normaal mee geconfronteerd wat een ontzettende verknipte figuren er toch op deze aardkloot rondlopen.

Wat me nog meer opvalt is dat het ook nog eens jonge mensen zijn. Je gaat je toch afvragen waar dit door komt.

Mijn theorie? Ok. Ik heb het gevoel dat tegenwoordig al heel vroeg alles om sex lijkt te draaien. Kijk eens naar de videoclips op de muziekzenders, vooral bedoelt voor de jeugd. Ze druipen van de seksuele dansen, het tongzoenen en wat al niet meer. Als je voor je 16e nog niet met iemand naar bed bent geweest ben je volgens mij al helemaal niet goed snik in deze wereld en vandaag las ik een bizar verhaal van twee meisjes van 14 en 15 jaar(!!) die op stage waren gegaan op ‘de Weaze’ in Leeuwarden. De Weaze is net zoiets als de Wallen in Amsterdam.

Hoe verzinnen twee meisjes ’s ochtends vroeg dat ze in plaats van naar school maar een dagje gaan stagelopen bij de hoeren??? Echt, ik zal wel oud worden, maar met de beste wil van de wereld kan ik me dat niet voorstellen! (zegt misschien meer over mij dan over die meisjes maar ok) De pooier van de hoerenkast vond het nopdig de meisjes volledig in te weiden in het hoerenbestaan en is ook met ze naar bed geweest.

Dan het hele kinderdagverblijf-verhaal. Wat een drama voor de kindjes en voor de ouders. Wat moeten die moeders en vaders nu voelen? Totale machteloosheid. En dan verschijnen er ook nog berichten in de media: “Zulke kleine kindjes ondervinden daar geen schade van hoor.” Zo, dan word ik toch echt heel verdrietig als we met z’n allen ook nog ze beginnen te redeneren. Ik ben geen psycholoog, ook geen dokter(gelukkig), maar ik kan me met de beste wil van de wereld niet voorstellen dat er niet iets van schade of restschade blijft. Ik kan me flarden van mijn zeer jonge jeugd herinneren. Wat mij betreft zijn dat voornamelijk leuke dingen zoals bijvoorbeeld dat ik met mijn opa de eendjes ging voeren in Het Vondelpark in Amsterdam.

Volgens mijn ouders was ik in die tijd heel erg jong, ik zie dat bevestigd op de foto’s die ervan zijn, maar meer nog: ik kan het me dus herinneren. En zo kan ik me wel meer herinneren. En dit zijn in mijn geval geen dingen die enorme impakt hebben. Als volwassen mensen kunnen wij ons waarschijnlijk wel voorstellen wat seksueel misbruik inhoudt. Ik hoef hier niet in details te treden. Elk weldenkend mens weet dan ook dat dit soort handelingen voor een kind wél impact hebben.

De afgelopen dagen is het de ene na de andere zedenzaak die opduikt, een zaak in Zuidwolde, een zaak in Nijmegen, een kinderpornonetwerk in Amerika. Geert Wilders zei gisteren in Pownews dat hij voor chemische castratie is. Jammer genoeg wist hij niet precies wat het inhield(dom), maar ik zou nog verder willen gaan: we pakken een heel groot broodmes enne…… de rest vult u zelf maar in.

Volg:
Esther van der Wal
Esther van der Wal

Find me on: Web | Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Houdt mij op de hoogte van reacties via e-mail. Je kunt je ook abonneren zonder reactie te plaatsen.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.