Kiespijn

Kiespijn

Het is maar goed dat je pijn op den duur vergeet. Zo was ik vergeten hoe pijnlijk kiespijn ook alweer was. Tot deze week. Eigenlijk had ik al maanden wat gedoe in een kies als ik warm of koud eten of drinken er tegenaan kreeg.

Het ging elke keer op en af. Dagen last, weer weken over. Tot afgelopen week. Maandag begon het wat te zeuren. Ik hoopte dat het vanzelf weer af zou zakken maar in plaats daarvan werd het elke dag een tikkie erger.

Vrijdagochtend was ik het na weer wakker worden met kiespijn zat en heb de tandarts gebeld. Kon meteen om half negen komen. Het zijn niet mijn meest favoriete bezoekjes maar wanneer je écht kiespijn hebt wil je wel!

Nadat er een foto genomen was dacht de tandarts in eerste instantie dat een vulling niet helemaal goed gevuld was. Oké, verdoving erin en boren en vullen maar! Viel mij allang mee want ik had me ingesteld op een zenuwbehandeling.

Na een paar minuutjes boren besloot de tandarts toch de zenuw eruit te halen. *slik*

Omdat de tijd ontbrak om de behandeling helemaal goed af te maken kreeg ik een noodvulling en moet ik over 14 dagen terugkomen om de behandeling af te maken. Dat schijnt normaal te zijn om de kies even ‘rust’ te geven. “Je kunt wel nog wat napijn krijgen hoor, dat is normaal”, zei de tandarts toen ik wegging.

Dat zal wel meevallen dacht ik nog. Ik heb vaker zenuwbehandelingen gehad en nooit napijn gehad…. tot deze keer dus…….

Toen gistermiddag de verdoving uitgewerkt was, was er in eerste instantie niets aan de hand. Hoera! Ik kon weer hete thee drinken! Zalig! Maar als snel sloeg mijn enthousiasme om in “Nee hè?! Ging erheen voor kiespijn en ik kom terug met… kiespijn!”

Na wat pijnstillers werd het al wat beter. Ik viel ’s avonds als een blok in slaap omdat ik ’s morgens al om 5 uur wakker was geworden en er dus een hele lange, drukke dag op had zitten. Maar tegen 06:00 uur was het weer raak: kiespijn en niet zo’n beetje ook *zucht*.

Ik heb zaterdagochtend nog even overwogen de dienstdoende tandarts te bellen maar dat uiteindelijk toch nog even gelaten. Gedurende de ochtend werd de pijn wel wat minder. Gedurende de rest van de dag vlamde het soms op om vervolgens weer af te zakken.

Op dit moment gaat het goed. Ik heb niet echt kiespijn meer. Wel erg last van mijn kaak door de verdoving. Maar hoop dat het nu over is en ik vannacht gewoon lekker door kan slapen. En dan over 14 dagen wil ik erg graag een gewone vulling want zo’n noodvulling vind ik echt helemaal niks!

Had ik al gezegd dat ik een hekel aan de tandarts heb?!

Volg:
Esther van der Wal
Esther van der Wal

1971, vrouw, getrouwd, Boris, Banjer, De Westereen, Friesland, fotografie, journalistiek, schrijven, (online) winkelen, bloemen, roofvogels, thee, televisie, kaarsen, zeep, eigen baas, computers, websites, Transport Online, YouWish, Doelgroep Media

Find me on: Web | Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Houdt mij op de hoogte van reacties via e-mail. Je kunt je ook abonneren zonder reactie te plaatsen.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.