Verborgen Schatten

Verborgen Schatten

Het voordeel, nou ja nadeel, van verhuizen is dat je moet gaan opruimen en inpakken. Van mijn vader heb ik geleerd hoe je goed verhuisd. Zolang ik met mijn ega getrouwd ben zijn we nog maar één keer verhuisd. Maar we waren letterlijk in één dag over! Hoe?

Eigenlijk word ik nu al een beetje uitgelachen op Facebook dat ik al dozen aan het inpakken ben. Maar waarom niet? Alles stallen we zolang bij mijn schoonmoeder. Er zijn zoveel spullen in je huis die je al in jaren niet meer gebruikt hebt. Die gaan óf weg óf worden alvast ingepakt.

Daarnaast wil ik het huis netjes presenteren als er kijkers komen de komende tijd. Ik wil niet bij elke kastdeur die opengaat me moeten excuseren voor de halve huisraad die eruit komt zeilen.

Zo heb ik gisteren de trapkast gedaan. Nooit geweten dat er zoveel in een trapkast past maar dat terzijde. Onder de trap bewaarde ik mijn eigen zeepmallen. Velen daarvan gebruik ik niet of nauwelijks dus die konden in een doos. Ook mijn houten mallen alvast ingepakt want van ambachtelijk zeep maken komt het voorlopig ook even niet meer. En als ik er tóch een keer geen weerstand aan kan bieden heb ik altijd nog mijn siliconen mallen.

Toen ik helemaal achter in de kast kwam zag ik een tasje. Een tasje dat ik herkende als mijn borduurtas. Gewoon een plastic tas. Ik keek er eens in en wist niet wat ik zag! Er zaten twee borduurwerkjes in. Eentje met een bootje, een gedeelte van een vis en twee dobbers. Dat moest duidelijk een vistafereeltje worden. Daarnaast vond ik een alfabet van Nijntje! Zo leuk! Alleen zo jammer. Het heeft er blijkbaar al heel lang gelegen, want ik kan me zelfs niet eens herinneren dat ik ermee bezig ben geweest, er zitten allemaal vlekken op.

Borduurwerk

Ik denk dat dat het alfabet nog stamt uit de tijd dat we nog met kindjes krijgen bezig waren. Ik denk dat ik deze ooit ben begonnen met het idee deze ooit in een kinderkamertje op te hangen. Weet nog niet wat ik ermee ga doen. Ik ben bang dat die vlekken er niet meer uit zullen gaan.

Brengt me terug op het verhuizen. Ik zei in het begin dat mijn vader me goed heeft leren verhuizen. Hij heeft bij menig verhuizing geholpen en irriteerde zich altijd mateloos aan die mensen waarbij je op de dag van de verhuizing de laadjes nog leeg moest halen. Dat overkomt mij dus niet! Alles gaat in dozen met netjes met stift erop geschreven wat er in zit en waar het heen moet. Ideaal ook later voor jezelf wanneer je weer gaat uitpakken.

Vandaag was de badkamer aan de beurt. Alle overtollige shampootjes, geurtjes, klemmetjes etc alvast weg gedaan en alles lekker fris gesopt.

In elk geval ben ik de komende weekenden nog wel druk met schoonmaken, opruimen, weggooien en inpakken! Maar nu eerst morgen weer aan het werk!

Volg:
Esther van der Wal
Esther van der Wal

1971, vrouw, getrouwd, Boris, Banjer, De Westereen, Friesland, fotografie, journalistiek, schrijven, (online) winkelen, bloemen, roofvogels, thee, televisie, kaarsen, zeep, eigen baas, computers, websites, Transport Online, YouWish, Doelgroep Media

Find me on: Web | Instagram

Deel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Houdt mij op de hoogte van reacties via e-mail. Je kunt je ook abonneren zonder reactie te plaatsen.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.