Vestibulaire Migraine

Vestibulaire Migraine

Een heel duur woord voor een zeer onaangename aandoening, maar ik ben blij dat het eindelijk een naam heeft!! Ik kamp al jaren met aanvallen van fikse draaiduizeligheid. Het is er ineens, pats! En ik ben meteen een paar minuten tot een paar uur (soms twee dagen) uitgeschakeld. Vaak heb ik rondom de aanvallen ook erge hoofdpijn soms tijdens, soms erna en soms ervoor.

De aanvallen zijn ook veelal hormoongerelateerd en te linken aan mijn cyclus. Jarenlang dacht ik dat het iets van overspannenheid, stress, hyperventilatie of een verstoord evenwichtsorgaan was. Ik kreeg ooit onderzoeken naar de ziekte van menièrre en ook dat was het toen niet.

Wel heel frustrerend want je voelt je hartstikke ellendig maar wat is het? Daarnaast zijn die draaiduizelingen ook nog eens best eng. Je kan echt even niets, dat duurt van een paar minuten tot urenlang. Je kunt nauwelijks rechtop staan. Stomdronken zonder gedronken te hebben.

Sinds een paar dagen weet ik wat ik heb: Vestibulaire Migraine! Het blijkt dus ‘gewoon’ een vorm van migraine te zijn! Ik ben al bekend met migraine en dat klopt dan ook. Mensen die vestibulaire migraine hebben, hebben vaak ook al ‘gewone’ migraine.

Omdat ik sinds de overgang vaker hormonale migraine heb én draaiduizelingen heb ik het toch wéér eens laten onderzoeken en nu heeft ‘het beestje’ eindelijk een naam.

Niet dat je er heel veel mee opschiet maar toch… ik stelde me dus niet aan!! Alleen al die wetenschap is bevrijdend…

Wil je meer lezen over vestibulaire migraine? Bezoek dan eens deze website: https://www.thuisarts.nl/evenwichts-migraine/ik-heb-evenwichts-migraine-vestibulaire-migraine of download dit artikel: 14 01 24 Artikel NTVG VM!

Volg:
Esther van der Wal
Esther van der Wal

1971, vrouw, getrouwd, Boris, Banjer, De Westereen, Friesland, fotografie, journalistiek, schrijven, (online) winkelen, bloemen, roofvogels, thee, televisie, kaarsen, zeep, eigen baas, computers, websites, Transport Online, YouWish, Doelgroep Media

Find me on: Web | Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Houdt mij op de hoogte van reacties via e-mail. Je kunt je ook abonneren zonder reactie te plaatsen.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.